Em presento

Benvolguts i benvolgudes al blog “Crea, Juga i Educa”!

Si heu arribat fins aquí és perquè, tant com a mi, us agrada, us apassiona i us encurioseix el meravellós món de l’educació, les manualitats i la imaginació!

Abans d’explicar sobre el blog, m’agradaria presentar-me: sóc la Mireia, mestra d’educació especial i logopeda i, actualment, estic cursant el grau d’educació infantil. Durant el dia treballo en una petita escola d’educació especial a Barcelona, amb nens i nenes d’edats compreses dels 3 als 21 anys amb diversitat funcional, on gaudeixo plenament amb i dels infants que m’envolten, dels somriures que t’acaricien, de les mirades que es transformen amb paraules i dels gestos que esdevenen demandes. I durant les estones lliures sóc una petita “tastaolletes” del món de les manualitats. M’agraden les teles boniques de costura, els colors que apareixen dels diferents projectes que faig i utilitzar diversos materials per crear coses amb les mans (paper, teles, cartró, fusta…).

Perquè “Crea, Juga i Educa”? Vaig buscar un nom que agrupés tot allò que m’agrada, allò que em manté desperta, encuriosida i il·lusionada i ho vaig convertir en un blog, un petit racó on es solapen les meves descobertes, els meus aprenentatges i les meves curiositats.

Les tres paraules juntes defineixen els dos conceptes principals del blog:

Educació: després d’uns quants anys treballant al món de l’educació especial i d’estar estudiant el grau d’educació infantil m’he adonat que cada infant és un món, amb les seves capacitats educatives i la seva manera d’aprendre. Davant d’un concepte o d’un contingut és bo parar-te a pensar quin són els teus objectius, què vols que els nens i les nenes descobreixin i quins són els passos que hauràs de portar a terme per aconseguir-ho. I, normalment, la resposta és senzilla: és bo i aconsellable adaptar el material base per poder arribar de millor manera a cada un dels petits. Per tant, en el món educatiu CREEM un concepte, l’ adaptem per a cada infant, JUGUEM amb ells i, sobretot, EDUQUEM.

Creativitat: és allò que m’ajuda a desconnectar, m’ajuda a pensar en projectes determinats, a imaginar, a JUGAR amb els diferents materials i descobrir-ne les possibilitats i a EDUCAR el meu “jo” més CREATIU.

Què hi trobareu al blog?  hi trobareu un petit calaix de sastre sobre el món de l’educació i de la creativitat.

Pel que fa a l’educació, veurem adaptacions de materials, ens endinsarem al món de les noves tecnologies, compartirem experiències personals de contes i històries sensorials, explorarem a través dels sentits, observarem altres maneres de treballar el llenguatge i la comunicació, entendrem la importància de les rutines, jugarem amb els conceptes matemàtics, ens embrutarem les mans en activitats manuals i en les petites receptes de cuina i, sobretot, jugarem amb l’educació!

Pel que fa a la creativitat, us ensenyaré petites ressenyes de tot allò que vaig fent amb les teles boniques de costura, les textures dels diferents materials i els colors dels papers del món de l’scrap.

A qui va dirigit el blog?  ha estat creat per a totes aquelles persones creatives i imaginatives que vulguin compartir petits moments plens de idees educatives i imaginatives tant pels més petits de casa com pels adults.

Desitjo de tot cor què hi trobeu un món de descoberta i d’exploració per a l’infant, un petit lloc per a compartir idees i experiències creatives i molt bon rotllo educatiu!

Mireia