LES MATEMÀTIQUES I EL NADAL

 

Avui us deixo tres activitats que podeu fer amb els vostres alumnes per a treballar diferents conceptes matemàtics relacionats amb les festes de Nadal!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: les matemàtiques i el nadal

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Les matemàtiques poden ser divertides si les fem atractives per les nenes i pels nens i no hi ha millor manera que relacionar les festes tradicionals amb el treball matemàtic Per això avui us porto tres activitats molt “senzilletes” de fer i que ens resultaran útils per a treballar les mates.

MATERIAL:

  • Fitxes matemàtiques relacionades amb el Nadal (descarregar clicant AQUÍ)
  • Llapis, gomes, llapis de colors, retoladors…

 

FITXES MATEMÀTIQUES:

ACTIVITAT 1: QUANTES BOLES DE NADAL TÉ CADA ARBRE?

En aquesta activitat els infants hauran de comptar les boles de nadal que té cada un dels arbres i relacionar-lo amb el nombre escrit sota els arbres.

 

ACTIVITAT 2:  PINTA ELS DIBUIXOS SEGONS EL NOMBRE QUE INDIQUI

En aquesta fitxa l’alumne haurà de reconèixer i identificar el nombre escrit i, posteriorment pintar tants elements com el nombre indiqui.

 

ACTIVITAT 3: QUANTS ELEMENTS HI HA DE CADA?

En aquesta tercera fitxa l’infant haurà de identificar els diferents elements, comptar-los  i escriure, al costat de la gràfica, el nombre total de cada un dels dibuixos nadalencs.

 

Com veieu, són activitats senzilles i ràpides de fer, divertides ja que es relacionen amb els diferents elements que podem trobar a l’hivern i al nadal i matemàtiques, ja que identifiquem els nombres, compte elements i/o pintem segons els números.

Espero que us siguin útils i inspiradores! Gaudiu molt i fins aviat!

 

 

 

Deixa un comentari