LLUMS I COLORS A L’ESTIU!

Última activitat que us proposo d’aquest mes de juliol per treballar amb les nostres petxines! I aquesta és una activitat sensorial i visual, per embrutar-nos les mans i per gaudir del joc, de les llums i dels colors.

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: LLUMS I COLORS A L’ESTIU!

INTRODUCCIÓ:

Fa temps, quan treballàvem la tardor, us vaig proposar jugar amb elements de la natura i els seus colors. Va ser una proposta que va agradar molt així que no volia deixar perdre la oportunitat de tornar a treballar de manera sensorial utilitzant els mateixos elements: les pintures luminescents i la llum negra.

 

OBJECTIUS:

 • Estimular el sentit de la vista
 • Jugar amb els colors i l’element natura (les petxines)
 • Observar a través de la llum normal i la llum negra
 • Reconèixer i identificar els colors de les pintures
 • Saber discriminar entre “iguals” i “diferents”
 • Treballar la motricitat fina
 • Augmentar l’atenció i la concentració

MATERIALS:

 • Petxines de diferents mides
 • Pintura luminescent de diferents colors (jo he utilitzat la “pintura fluor” de la marca “la Pajarita”. Us deixo la fotografia per si voleu consultar-les)
 • Llum negra (jo la he trobat a Amazon)
 • Pinzells
 • Una habitació a les fosques

 

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Aquesta activitat no té cap tipus de descripció, ja que el joc és ben senzill. Tot i així us deixaré els passos segons la meva proposta didàctica per si us pot donar alguna idea:

1.Els hi donem als infants les petxines de diferents mides i els hi mostrem les pintures a la llum del dia. Amb llum natural aquests colors es veuen de color viu però no es pot observar el que passarà amb la llum negra.

 

2.Pintem, amb els pinzells, les petxines. És bo pintar més de dues petxines per a cada color per desprès poder jugar.

 

3.Deixem assecar bé les petxines pintades, posant-les sota un focus de llum. Quan més llum els hi doni millor per desprès jugar amb la llum negra. Un cop ben seques tanquem les llums, encenem la llum negra i…màgia! Els colors de les petxines reaccionen amb la llum negra i es veuen a la foscor!

 

4.Posteriorment, amb aquestes petxines, podeu realitzar diferents activitats, com agrupar per colors, a fer torres, a “buscar la petxina amagada”…Podeu fer mil i una activitats diferents, tantes com la imaginació ens permeti!

 

 

Com heu vist, durant aquest mes de juliol, a través d’un sol element de la natura molt present durant l’estiu, hem pogut jugar a diferents activitats lúdiques treballant diferents tipus d’aprenentatges i conceptes didàctics. Espero de tot cor que us hagi agradat, us hagi inspirat i que podeu treure encara més idees amb les petxines!

 

I ara sí, m’acomiado de totes i tots vosaltres fins Setembre, que ens tornarem a veure amb les piles ben carregades i amb moltes energies per començar el nou curs escolar! Espero que passeu unes molt bones vacances!! Fins aviat!

 

Deixa un comentari