LLEGIM LES PARAULES DE L’ESTIU

Seguim amb el vocabulari de l’estiu i avui ens endinsarem en la lectura de les paraules que vam descobrir amb el joc de memòria. Veureu que no necessitareu més material del que teníeu, sinó que agafarem totes les petxines que vam utilitzar al joc de memòria (tant aquelles amb imatges com les que tenien escrites les paraules) i jugarem amb elles, donant un altra proposta de recurs educatiu.

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: LLEGIM LES PARAULES DE L’ESTIU!

INTRODUCCIÓ:

Per jugar amb aquesta activitat no necessitareu fer més material del que ja teníem ja que utilitzarem les petxines que vam fer pel joc de memòria i el vocabulari de l’estiu, la platja i el mar.

OBJECTIUS:

–              Aprendre i conèixer el vocabulari relacionat amb l’estiu

–              Identificar i relacionar imatge – imatge i/o imatge – paraula

–              Iniciar-se en la lectura global i/o analítica

–              Treballar el torn de participació

–              Augmentar l’atenció i la concentració

MATERIALS:

–              les petxines que vam utilitzar pel joc de memòria: imatges i paraules

 

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

1.Primer els hi presentarem als infants les petxines que tenen els dibuixos de les paraules relacionades amb l’estiu. Recordarem el nom de cada un del vocabulari.

 

2.Desprès els hi ensenyarem als nens i les nenes les petxines on tenen els noms escrits de cada una de les imatges. Llegirem cada una de les paraules.

 

3.Ara només cal que agrupeu totes les petxines juntes i que els infants llegeixin, relacionin i identifiquin cada imatge amb la seva paraula.

 

Com podeu veure, aprofitant el mateix material  vocabulari del joc de memòria hem pogut treballar, amb els infants, tant la lectura global com l’analítica. És un joc molt senzill que ajuda als nens i a les nenes aprendre a llegir a través de la motivació i el joc, per anar creant aprenentatges més significatius.

 

Espero que us hagi agradat i inspirat i ens veiem dintre de ben poc seguint jugant amb les nostres petxines! Fins aviat!

Deixa un comentari