JOC DE MEMÒRIA DE L’ESTIU!

I avui deixem els jocs matemàtics per endinsar-nos als jocs on treballem el vocabulari (relacionat amb l’estiu, el mar i la platja), la lectura i l’escriptura a través de les petxines! I per començar us proposo jugar a través d’una activitat ben tradicional però que mai falla: el joc de memòria de l’estiu, la platja i el mar!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: EL JOC DE MEMÒRIA DE L’ESTIU!

INTRODUCCIÓ:

Un joc de tota la vida però que mai falla amb els nens i nenes és el típic joc de memòria! Aquest joc, mentre l’infant es diverteix, ens ajuda, entre molts objectius, a treballar nou vocabulari, a entendre les normes del joc, a potenciar l’atenció i la concentració, a iniciar-se en la lectoescriptura…I són per tots aquests motius que no podia deixar escapar la oportunitat per aplicar aquest joc a les petxines! Us animeu a jugar-hi?

OBJECTIUS:

  • Aprendre i conèixer el vocabulari relacionat amb l’estiu
  • Treballar la memòria visual a través del joc
  • Saber discriminar entre “iguals” i “diferents”
  • Identificar i relacionar imatge – imatge i/o imatge – paraula
  • Iniciar-se en la lectura global i/o analítica
  • Treballar el torn de participació
  • Augmentar l’atenció i la concentració

MATERIALS:

  • Petxines de diferents mides i colors
  • Retoladors permanents e diferents colors
  • Retolador negra permanent (opcional, per repassar els dibuixos)

 

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Tots sabem jugar al típic joc de memòria, així que tampoc us descobreixo res, però us explicaré les pautes que he seguit jo per si us interessa i us ajuda:

1.Agafem les nostres petxines i les netegem bé. Han de quedar ben netes i seques per poder-les pintar.

 

2.Amb els nens i nenes pensem paraules que ens recordin a l’estiu. En aquest cas jo n’he escollit 5: peix, sol, estrella, gelat i vaixell.

 

3.Amb els retoladors permanents pintem les nostres paraules d’estiu a les petxines, a la part de dintre! Això és molt important ja que ens anirà molt bé per jugar desprès al joc de memòria. Hem de pintar dos petxines per a cada un dels dibuixos. Un cop pintats, els deixeu assecar una mica (en un moment ho teniu fet) i ja podeu començar a jugar! Poseu totes les petxines sobre la taula, cap per baix (perquè no es vegi el dibuix) i heu de buscar les parelles del mateix dibuix!

 

4.Si els vostres nens i nenes s’inicien a la lectoescriptura, ja sigui global o analítica, també podeu treballar aquest joc relacionant imatge – paraula! Ja veureu que també és molt divertit! Només cal que en unes petxines dibuixeu el dibuix i en les altres escriviu el nom del dibuix. Els infants hauran de relacionar el dibuix amb la pròpia paraula!

 

Com podeu veure, aprofitant els nostres elements naturals (com són les petxines) hem pogut adaptar un joc tan típic i tradicional, com és el joc de memòria, coneixent i treballant les paraules de l’estiu!

 

Espero que us hagi agradat i inspirat i ens veiem dintre de ben poc seguint jugant amb les nostres petxines! Fins aviat!

Deixa un comentari