ELS NOMBRES I EL CONCEPTE DE QUANTITAT

Última activitat que us proposo per treballar diferents conceptes matemàtics a través del joc amb les petxines i és que avui treballarem els nombres i el concepte de quantitat!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: EL CONCEPTE DE QUANTITAT

INTRODUCCIÓ:

Avui us proposo treballar el reconeixement i identificació dels diferents nombres i el concepte de quantitat a través del joc amb les nostres petxines!

Per jugar a aquest joc només necessitareu les petxines de diferents colors i mides i números de fusta.

OBJECTIUS:

  • Observar el color natural de les petxines i agrupar-les segons aquesta qualitat.
  • Reconèixer i identificar els nombres
  • Treballar i entendre el concepte de quantitat
  • Fer ús del llenguatge matemàtic a través del joc
  • Desenvolupar la observació atenta de l’infant
  • Augmentar l’atenció i la concentració a través del joc matemàtic

 

MATERIALS:

  • Petxines de diferents textures, mides i colors
  • Números de fusta
  • Celo de color (opcional, ens servirà per fer el requadre)

 

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Avui us torno a proposar un joc ben senzill, on a partir del moment lúdic i compartit els nens i les nenes treballaran la identificació i el reconeixement del nombre i aprendran el concepte de quantitat.

1.Ens fixarem bé amb els diferents tipus de petxines que tenim i els hi demanarem als infants que les agrupin segons el seu color.

 

2.Un cop les hem classificat segons el seu color els hi farem un quadre amb el celo de colors i els hi indicarem quantes petxines del mateix color han de col·locar en cada una de les files. És important donar indicacions als infants però sense anomenar el nombre de fusta. D’aquesta manera ens assegurem de que els nens i les nenes reconeixen i identifiquen el nombre indicat.

 

3.I ara només cal començar a jugar! Podeu canviar tantes vegades com vulgueu els nombres de fusta i seguir jugant amb el concepte de quantitat!

 

Com heu vist, només amb un mateix recurs hem pogut treballar tres tipus d’activitats diferents per entendre diversos conceptes matemàtics, com les agrupacions segons diferents característiques, la identificació i el reconeixement dels nombres, els conceptes de grandària i quantitat i la mesura i la comparació entre els diferents elements.

 

Espero que us hagi agradat, inspirat i donat idees per aquest estiu! Ens veiem dintre de ben poc amb un altra activitat per treballar amb les petxines!

 

Deixa un comentari