JUGUEM AMB GOMES ELÀSTIQUES!

Avui us porto una proposta diferent, on dins de la mateixa activitat podem trobar moltes propostes ben diverses i divertides! Avui jugarem amb gomes elàstiques de molts colors per fer formes, figures, dibuixos, nombres i/o lletres!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

 

TÍTOL: JUGUEM AMB GOMES ELÀSTIQUES!

INTRODUCCIÓ:

Avui, mitjançant les gomes elàstiques de molts colors, podrem fer dibuixos lliures ben bonics, crear formes geomètriques i/o aprendre a fer nombres i lletres! I és que amb aquest “material base” podrem jugar de tantes maneres com vulguem, només cal deixar volar la imaginació!

Amb aquesta proposta didàctica us deixaré alguns recursos educatius que penso que poden ser molt interessants per treballar amb els infants! Espero que us agradi i que us inspiri!

OBJECTIUS:

 • Desenvolupar la motricitat fina
 • Aprendre a fer formes, lletres, formes geomètriques i/o nombre a través de les gomes elàstiques
 • Identificar formes i figures geomètriques i ser capaç de copiar-les mitjançant el model
 • Identificar nombres i ser capaç de copiar-los a mitjançant el model
 • Identificar i reconèixer les lletres de l’abecedari i ser capaç de copiar-los mitjançant el model
 • Treballar l’espai visomotor
 • Augmentar la concentració i l’atenció

 

MATERIALS:

 • Per fer el PLAFÓ GEOMÈTRIC i JUGAR amb ell necessiteu:
  • Taulell de fusta (jo he utilitzat una fusta de cuina per tallar el menjar)
  • Claus
  • Gomes elàstiques (les que he utilitzat jo les he comprat a la botiga Tiger)
  • Llapis i goma

 

 

 

PAS A PAS:

Per poder treballar amb aquest plafó primer necessiteu crear-lo. Ja veureu que és molt fàcil. Només necessiteu un taulell de fusta (en aquest cas jo en vaig comprar un de tallar aliments) i uns quants claus. Ara només cal dibuixar al taulell de fusta un quadrat i clavar tants claus com veieu a la imatge. A més a més, perquè els nens ho vegin bé, el lloc que ha sobrat hi he col·locat una cartolina de color verd per posar-hi a sobre les plantilles de formes geomètriques, nombres i/o nombres per a copiar.

 

PROPOSTES EDUCATIVES:

Com podeu observar, aquest material és un “material base” que ens ajuda a treballar diferents activitats, només cal pensar amb els objectius que volem desenvolupar i adaptar-ho al plafó. En aquest cas, avui jo us en proposo quatre:

 1. JOC LLIURE I MOTRICITAT FINA:

No hi ha res millor que jugar per jugar! Així que els hi donarem als infants el plafó i les gomes de colors i ells mateixos crearan dibuixos i formes lliures. Desprès els hi podem preguntar el que han fet i què representa per ells, d’aquesta manera, a part de treballar la motricitat fina, desenvoluparem ell llenguatge oral.

 

 1. ESCRIVIM LLETRES:

Aquí podem treballar la identificació de les lletres, l’escriptura de cada fonema a través de les gomes elàstiques i/o la còpia de la lletra a partir dels plafons que podeu descarregar.

 

 1. ESCRIVIM NOMBRES:

Aquí podem treballar la identificació dels nombres, l’escriptura de cada un d’ells  a través de les gomes elàstiques i/o la còpia del nombre a partir dels plafons que podeu descarregar.

 

 1. DIBUIXEM FORMES GEOÈTRIQUES:

Aquí podem treballar la identificació de les diferents formes geomètriques, el dibuix de cada una de les formes a través de les gomes elàstiques i/o la còpia de cada element geomètric a partir dels plafons que podeu descarregar.

 

Com podeu veure, existeixen moltes idees i de ben diverses, només cal començar a jugar i gaudir del propi joc! Espero que us hagi agradat i que us hagi inspirat! Ens veiem la setmana vinent amb més propostes educatives!

 

Gaudiu molt i fins la propera!

Deixa un comentari