QUANTS PÈTALS TÉ LA TEVA FLOR?

Avui donem la benvinguda a la primavera amb un joc per a treballar el concepte de numeració ja que contarem els pètals que té la flor de cada infant!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: QUANTS PÈTALS TÉ LA TEVA FLOR?

INTRODUCCIÓ:

El bon temps arriba i això significa que entrem a una de les estacions que més m’agraden, la PRIMAVERA! I Avui, per donar-li la benvinguda com cal, jugarem a contar els pètals que té la flor de cada un dels infants! Veureu què és una activitat molt fàcil de fer però és molt divertida pels nens i nenes! A més, a partir del “material base” (els dos gots pintats) podrem treure molt de suc i inventar-nos activitats i recursos nous! Espero que us agradi i que us inspiri!

 

OBJECTIUS:

 • Identificar i reconèixer els números del 1 al 6
 • Entendre el concepte de quantitat
 • Fer ús del llenguatge matemàtic
 • Desenvolupar la motricitat fina
 • Augmentar l’atenció i la concentració durant el joc matemàtic

 

MATERIALS:

 • Dos gots de paper (poden ser blancs o de colors, depenen de com ho vulgueu)
 • Cúter
 • Retolador negre
 • Retoladors de colors

 

PAS A PAS:

Veureu que és molt senzill de fer, tot i que depenen de l’edat dels nens i nenes us recomano que la part de tallar amb cúter la feu vosaltres, ja que és molt delicat i és fàcil de que es facin mal.

Per elaborar aquest material jo he seguit els següents passos:

 1. He comprat gots de paper de color blau i n’he utilitzat dos:
 • El primer got l’he deixat del mateix color blau. Li he dibuixat una flor amb sis pètals i agafada d’un test. Els pètals i el test els he foradat amb un cúter.

 

 • El segon got l’he pintat de color blanc. Un cop sec he dibuixat, al voltant del got, els números del 1 al 6 i els diferents pètals de diferents colors.

 

 1. Un cop tingueu els dos gots fets ja podeu començar a jugar!

 

 1. Només cal que poseu el got de la flor pintada (el got blau) sobre el got dels pètals pintats (el got blanc) i ja podeu començar a buscar números i pètals!

 

 

 1. Només cal que aneu donant volta els gots per anar trobant els nombres!

 

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Amb aquest material base podeu jugar de mil i una maneres, segons les edats i capacitats i habilitats dels nens i nenes: podeu fer que busquin el nombre que els hi dieu, podeu fer que contin els pètals i que ells escriguin el nombre, poder fer que, a partir del nombre, ells pintin els pètals…Segur que si us poseu a jugar trobeu moltes maneres de treballar amb aquest material! És una manera divertida de treballar els nombres del 1 al 6 mentre introduïm la primavera!

 

Espero que us hagi agradat, que us inspiri i ens veiem la setmana que ve amb més recursos educatius!

 

Gaudiu molt i fins la propera!

Deixa un comentari