UN COLADOR I MOLTS PALS DE PIPES!

En poques setmanes entrem a la primavera i això significa que al blog de “CreaJugaiEduca” comença a aparèixer els colors, les llums i el “brillibrilli”! Per això avui us porto una d’aquelles activitats ben fàcils de fer i amb molts pocs materials però, a la vegada, molt divertida i plena de colors on despertareu la imaginació dels nens i les nenes mentre treballen la motricitat fina! Avui jugarem amb pals de pipes i un colador!

 

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: UN COLADOR I MOLTS PALS DE PIPES!

INTRODUCCIÓ:

Avui és una d’aquelles activitats on, amb molts poc materials, podeu passar una estona ben divertida i entretinguda amb els nens i les nenes, alhora que treballen la motricitat fina i utilitzen la imaginació per crear formes i figures amb els pals de pipes i un colador.

 

OBJECTIUS DIDÀCTICS:

 • Treballar la motricitat fina
 • Despertar la imaginació i la curiositat dels infants
 • Crear formes i figures a partir dels materials
 • Motivar la lliure exploració dels objectes i materials
 • Treballar la paciència
 • Gaudir del moment del joc

 

MATERIALS:

 • un colador
 • pals de pipes de diferents colors

 

DESCRICPIÓ DE L’ACTIVITAT:

Veureu que l’activitat en si no té cap misteri ni cap secret i que, per tant, tampoc segueix un fil conductor ni cap descripció pautada, sinó que es tracta de fer volar la imaginació i crear figures i formes amb els materials que se’ls ofereix: molts pals de pipes de diferents colors i un colador.

Depenen de les habilitats i capacitats dels vostres alumnes podreu realitzar diferents activitats, com per exemple:

 1. Deixar que l’infant explori els diferents materials (textures, colors, temperatures, …)

 

 1. Presentar-li a l’infant el colador ple de pals de pipes i deixar que jugui amb ells de manera lliure (que els intenti treure, posar, doblegar, enllaçar…)

 

 1. Presentar-li a l’infant els dos objectes per separats i demanar-li que fiqui els diferents pals de pipes al colador.

 

 1. Presentar-li a l’infant els dos objectes per separats i demanar-li que faci la seva obra d’art i que, posteriorment, ens expliqui què ha fet i el seu significat.

 

 1. Presentar-li a l’infant el colador amb els pals de pipes i treballar la comprensió oral, per exemple: “treu tots els pals de pipes que siguin del color groc”, “treu dos pals de pipes”, “treu dos pals de pipes de color groc”…

 

 

Com podeu veure podeu crear una i mil activitats a partir d’aquests materials, només cal que treballem la imaginació i segur que ens sortiran activitats ben divertides!

Espero que us hagi agradat la proposta d’avui, que us hagi inspirat i ens veiem la setmana vinent amb més idees educatives!

 

Gaudiu molt i fins la propera!

Deixa un comentari