LA NATURA I LA LLUM NEGRA

Avui ens acomiadem de les activitats de la tardor amb una proposta didàctica ben divertida i visual: us animem a jugar amb la closca dels aglans, els colors i la llum negra! A més, també us proposo cinc activitats que podem realitzar amb aquests aglans pintats.

 

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL DE L’ACTIVITAT: NATURA I LLUM NEGRA

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Durant aquestes setmanes hem treballat la tardor a través de diferents activitats (ampolles sensorials, taula de llums, bosses sensorials, fanalets de la tardor…)  i utilitzant diversos materials, com elements naturals (pinyes, fulles, castanyes…) i plàstics (plastilina, paper de seda de diferents colors…) però encara ens falta jugar amb la llum negra i la tardor!

Per aquest motiu avui  us  proposo una activitat per estimular la vista, augmentar l’atenció i jugar amb els colors a través d’un element natural relacionat amb la tardor i la llum negra: avui pintarem aglans de diferents colors  i jugarem amb la llum negra!

 

PINTEM ELS AGLANS:

El material que necessitem per a realitzar les diferents activitats són:

  • Closques d’aglans
  • Pinzells de diferents mides
  • Llum negra (la podeu trobar a Amazon força bé de preu)
  • Pintura luminescent (jo he utilitzat la “pintura fluor” de la marca “la Pajarita”. Us deixo la fotografia per si voleu consultar-les)

 

PROPOSTES D’ACTIVITATS:

  1. Joc lliure:

Jugar per jugar, experimentar, observar els colors com s’il·luminen amb la llum negra, crear activitats imaginatives a partir de diferents elements…el joc lliure és un moment màgic que tenen tots els nens i nenes quan exploren algun objecte i descobreixen el què poden fer amb ells. Per aquest motiu, la primera activitat que us proposo és fomentar el joc lliure amb els infants, on gaudiran lliurement de l’activitat sensorial.

 

  1. Classifiquem per colors:

“Quants colors podem veure a la foscor! Saps el nom de cada un d’ells? Vols què els agrupem per colors? Quantes closques hi ha de color groc? I de color rosa? I si trec dos closques de color rosa, quantes closques de color rosa  tenim ara? A on hi ha més closques, al color taronja o al color verd? I si trec dos closques de color verd…ara a on hi ha més closques? Em pots donar quatre closques de color verd? I ara, em pots donar quatre de color verd i una de color groc? Quantes closques tens en total?”…Treballarem el  pensament i raonament lògic-matemàtic (classificació, numeració, quantitat, operacions matemàtiques…) mentre juguem amb les closques dels aglans, els colors i la llum negra.

 

 

  1. Fem series de colors:

Per a realitzar aquesta activitat  he utilitzat un “xurro” de plastilina per poder enganxar les closques dels aglans de colors i que a l’infant li sigui més fàcil la manipulació.

Jugarem amb els colors i les seriacions, de més simples (dos colors) a, cada vegada, més complexes (mínim tres colors).

Exemple de seriacions de dos en dos: blau – verd – blau – verd – blau – ???

 

Exemple de seriacions de tres en tres: taronja – blau – verd – taronja – blau – ???

 

  1. Joc de memòria:

Jugarem al típic joc de memòria per recordar on estan col·locats cada un dels colors de la closca dels aglans. Només hem d’escollir amb quants aglans volem jugar i col·locar-los boca avall, encendre la llum negra i…ja podem començar a jugar!

 

Com podeu veure, amb la llum negra podem crear diferents activitats educatives pels nostres infants potenciant l’atenció i la concentració, ja que és un material força nou pels nens i nenes i els hi crea curiositat i ganes de conèixer!

Espero que us hagi agradat, que us hagi inspirat i ens veiem la setmana que ve, introduint-nos ja a l’hivern i al Nadal!

 

Gaudiu molt i fins la propera!

 

Deixa un comentari