LA TAULA DE LLUMS I LA TARDOR

Seguim jugant i experimentant amb la TARDOR i aquesta setmana la nostra protagonista serà la taula de llums!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: OBSERVEM LA TARDOR A TRAVÉS DE LA TAULA DE LLUMS

 

INTRODUCCIÓ:

Veure el mateix objecte  des de diferents perspectives ens ajuda a observar parts del mateix element  que potser, a primer cop d’ull, no ens haguéssim adonat. És per aquest motiu que avui us proposo treballar la tardor i els seus elements naturals principals (les fulles, les pinyes, les carbasses i els aglans) mitjançant la taula de llums.

La taula de llums és una eina lúdica i educativa que, entre molts objectius, augmenta la curiositat i les ganes de descobrir dels infants. I, ja que ens trobem a la tardor, realitzarem una activitat on la nostra protagonista sigui experimentar a través de la taula de llums!

 

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Aquesta proposta didàctica es divideix en dues parts: en la primera treballarem a través dels elements naturals de la tardor i, en la segona, crearem les nostres fulles de la tardor per a jugar amb la taula de llums.

Part1: Els hi presentarem als nens i a les nenes una cistella de vímet amb elements naturals de la tardor: castanyes, pinyes de diferents mesures, fulles de diferents formes i colors, carbasses, aglans…Jugarem, explorarem el material i el manipularem. Observarem com és, el què veiem, els seus colors, la seva textura, les seves olors…Motivarem al desenvolupament del llenguatge oral de l’infant.

 

Un cop hem vist com són aquests elements naturals a simple vista oferirem als infants poder seguir jugant i explorant els mateixos elements però amb la taula de llums. Ara ens fixarem si veiem el mateix que sense les llums: els colors, les formes, les diferents opacitats…

 

Part 2: Un cop ja hem vist com són les fulles de la tardor i els colors que tenen en farem unes nosaltres per decorar la nostra aula o per jugar amb la taula de llums. Queden molt boniques si les poseu a les finestres de l’aula, ja que el sol els hi potencia els seus colors!

Si voleu veure els materials que necessiteu per a realitzar aquestes fulles, així com el pas a pas, seguiu llegint! Ja veureu com és molt fàcil de fer!

 

OBJECTIUS DIDÀCTICS:

 • Augmentar la curiositat de l’infant
 • Potenciar la lliure exploració
 • Motivar el llenguatge científic
 • Despertar el joc lliure
 • Potenciar la curiositat sensorial
 • Conèixer els colors: vermell, taronja, groc i marró
 • Millorar la motricitat fina
 • Potenciar la creativitat

 

MATERIALS:

 • paper de seda de color vermell, taronja, marró i groc
 • aeronfix
 • retolador permanent negre
 • model de fulla de la tardor
 • estisores

 

 

PAS A PAS:

1. Fem troços de papers de seda de diferents colors

 

2. Retallem una tira d’aeronfix transparent i els hi enganxem els diferents troços de paper de seda de diferents colors per la base del plàstic (per la part que enganxa)

 

3.  Un cop ho tinguem ple enganxem un troç d’aeronfix per sobre, fent que s’enganxin un amb l’altre.

4.  Dibuixem a l’aeronfix (amb el retolador permanent) les fulles de la tardor i les retallem.

 

 

5. Un cop retallades les podem perfilar millor amb el mateix retolador permanent i…

 

6. ja tenim les nostres fulles de la tardor fetes!

 

Ara ja les podem utilitzar pel que més ens agradi! Les podem penjar del sostre per decorar la classe, enganxar a la finestra o jugar amb la taula de llums!

 

Espero que us hagi agradat aquesta proposta i ens veiem la setmana vinent amb més idees de la tardor!

 

Gaudiu molt i fins la setmana vinent!

Deixa un comentari