BOSSA SENSORIAL DE LA TARDOR I GRAFOMOTRICITAT

Avui us proposo jugar amb la Tardor experimentant  els seus colors a través d’una bossa sensorial! A més, mitjançant aquesta bossa, podreu treballar la grafomotricitat, escrivint les lletres del abecedari amb el dit!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

 

TÍTOL: BOSSA SENSORIAL DE “LA TARDOR” I GRAFOMOTRICITAT

QUÈ SÓN LES BOSSES SENSORIALS: les bosses sensorials són, com el seu nom indica, unes bosses mot versàtils que ens serveixen tant per potenciar l’experimentació i l’estimulació sensorial dels més petits com per treballar diferents conceptes cognitius, com els colors, les lletres, les paraules, les formes, els animals…A més també ens ajuden a  potenciar el joc manipulatiu i motriu així com l’atenció i la concentració dels infants. Segons els objectius pedagògics que et plantegis les bosses sensorials necessitaran un tipus de material o un altre. El que sí és necessari, per a qualsevol d’elles, és una “bossa zip”, d’aquelles que es tanquen de manera hermètica (tot i que us aconsello que un cop feta la precinteu amb una cinta adhesiva forta).

OBJECTIUS DIDÀCTICS:

 • Despertar la curiositat sensorial
 • Lliure manipulació (això no significa que puguis deixar els nens i nenes jugant soles. És important vigilar als infants. La seguretat és primordial)
 • Fomentar la lliure experimentació
 • Potenciar la motricitat fina
 • Desenvolupar la grafomotricitat
 • Potenciar la consciència fonològica
 • Fer créixer la imaginació
 • Potenciar l’ús del llenguatge oral
 • Augmentar el temps d’atenció i concentració

MATERIALS:

 • Bossa zip
 • Acetona
 • Cotonets
 • Gel de bany o gel fixador de cabell
 • Colorant alimentari taronja
 • Purpurina daurada

PAS A PAS:

 1. Normalment les bosses zip tenen algun dibuix. És recomanable deixar-les totalment transparents així que amb l’acentona i el cotonet esborrarem les marques.
 2. Afegirem el gel fixador de cabell, el colorant taronja la purpurina.
 3. Tancarem la bossa zip (intentant que no quedi molt d’aire) i començarem a manipular el material, observant com el colorant va tenyint el gel fixador de cabell i la purpurina es va barrejant amb la mescla.
 4. I ja tenim la bossa preparada per començar a jugar i experimentar!

 

PROPOSTES D’ACTIVITATS:

Existeixen diversos tipus d’activitats per jugar amb aquestes bosses sensorials, avui us en proposaré dues de ben senzilles i ràpides de fer:

 1. Jugar a experimentar amb la bossa sensorial, a partir de la lliure exploració de l’infant. Gaudir del moment individual i lúdic, poder expressar les seves emocions i donar temps a l’infant per gaudir del joc a partir de la pròpia experimentació són uns dels objectius que treballaríem i desenvoluparíem amb aquest tipus d’activitat.

 

 1. Desenvolupar la grafomotricitat: escriurem lletres i/o números amb els nostres dits, observarem què passa quan treballem mitjançant la bossa sensorial amb gel fixador, el temps que es manté intacte la lletra que hem pintat…

En aquest cas, per relacionar la bossa sensorial de la tardor, hem retallat fulles de goma – eva i els hi hem                   escrit la paraula “tardor” per què els infants puguin dibuixar-la a la seva bossa sensorial.

 

Aquesta mateixa la podeu utilitzar tant a una superfície plana i opaca com utilitzant la taula de llums.

 

Com podeu observar, és una activitat molt fàcil i ràpida de fer però on es desenvolupen una infinitat d’objectius didàctics! Espero que us agradi i que us sigui útil per a jugar, experimentar i treballar amb els vostres infants!

 

Gaudiu molt i fins la setmana vinent!

Deixa un comentari