ESTAMPEM FULLES DE TARDOR AMB PATATES

BENVINGUDA TARDOR!

Començar l’escola és sinònim a donar-li la benvinguda a la Tardor i amb ella, tots els treballs manuals per decorar les nostres aules per introduir-nos a l’estació del vent, fulles seques, pinyes i castanyes. És per aquest motiu que avui us porto una idea fàcil i senzilla que poder fer amb els nens i nenes, avui ESTAMPAREM fulles de tardor amb PATATES!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: ESTAMPEM FULLES DE LA TARDOR AMB PATATES!

OBJECTIUS:

 • Desenvolupar la creativitat
 • Treballar els colors de la tardor (groc, vermell, marró i taronja)
 • Aprendre a estampar amb aliments (en aquest cas la patata)
 • Augmentar l’atenció i la concentració
 • Potenciar l’ús del llenguatge oral
 • Desenvolupar la motricitat fina

 

MATERIALS:

 • Dues patates
 • Un cúter o ganivet que talli bé
 • Pintures tempera d’ús escolar de color: vermell, taronja, groc i marró
 • Pinzell
 • Cartolina blanca
 • Llapis
 • goma

 

PAS A PAS:

Aquesta és una activitat divertida i fàcil de realitzar tant amb els més menuts com amb els nens i nenes que ja siguin més grans, ja que podran descobrir la patata i el canvi del tubercle, donant-li un ús totalment diferent a un aliment quotidià per a ells i elles.

Per començar l’activitat és bo anticipar a l’infant del que anem a fer. D’aquesta manera l’engrescarem i el farem partícip del seu propi coneixement. Hi ha moltes maneres de motivar-lo, com ensenyar-li fotografies de l’activitat, anant a comprar la patata al mercat, explicant-li allò que farem, portar la patata des de casa (en cas de que estiguem treballant-ho a l’escola)…Del que es tracta és que tinguin ganes de descobrir allò que farà!

Un cop ja tenim les patates, les partirem per la meitat amb un cúter o ganivet afilat (és important que el tall quedi el més pla i fi possible) i li crearem un relleu a la pròpia patata com si fos les arrels de la fulla (en aquest cas recomano molta atenció! Depenen de l’edat de l’infant serà bo que l’ajudi o, fins i tot, que ho faci l’adult responsable).

 

En aquest punt un recomanem un truc que pot servir per a algú: clavar a la part contraria de la patata tallada un pal allargat, d’aquesta manera al/la nen/a li serà més fàcil subjectar el tubercle. Això dependrà de cada infant i les seves necessitats.

I ara, un cop ja tenim la patata, només ens falta pintar-la (enlloc de sucar la patata a la pintura és millor pintar-la amb un pinzell, hem fet proves i queda molt millor) i començar a estampar! És bo començar per un color i deixar-lo assecar abans d’estampar amb un altre color, ja que d’aquesta manera no es barrejaran.

Us deixo una fotografia del resultat, tot i que hem de pensar que el més important no és que ens quedi perfecte, sinó que l’infant gaudeixi del procés!

 

Hi ha mil i una idees que podem fer només estampant fulles! La setmana vinent us portaré un petit recull d’algunes de les activitats que podem fer amb elles! De moment, ja podeu començar a estampar-ne que de ben segur que els petits de la casa s’ho passaran molt bé!

 

Espero que gaudiu molt i fins la propera!

 

Deixa un comentari