GELAT DE PLÀTAN I XOCOLATA

Mitjans d’agost i aquesta calor es mereix com a premi un altra recepta de gelat artesanal així que avui farem un gelat ben senzill de PLÀTAN I XOCOLATA!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: GELAT DE PLÀTAN I XOCOLATA

INTRODUCCIÓ:

Al principi de l’estiu vam realitzar dues propostes de cuina per a fer  gelats artesanals amb els nens i les nenes. Avui amplio aquesta proposta amb una de nova recepta encara més fàcil que les altes dues: el gelat de plàtan i xocolata!

Com els altres cops, he realitzat la recepta del gelat (la podeu descarregar clicant AQUÍ o en les imatges posterior de la recepta). En aquesta recepta hi trobarem els ingredients que necessitem, els utensilis i el pas a pas per a realitzar el gelat. Està escrit amb lletra de pal i les paraules clau amb el suport gràfic dels pictogrames d’arasaac. D’aquesta manera qualsevol infant pot accedir a la recepta i la pot llegir, tant de manera analítica, global i/o pictogràfica.

A continuació us deixo amb els objectius didàctics d’aquest taller de cuina i la recepta del gelat. Espero que us agradi i que us refresqueu quan us el mengeu!

OBJECTIUS DIDÀCTICS:

  • Descobrir les característiques físiques de la fruita
  • Reconèixer i identificar els aliments de cada recepta
  • Potenciar l’ús del llenguatge oral
  • Despertar la motivació de la lectura
  • Ser capaç de seguir el pas a pas d’una recepta
  • Despertar el sentit del gust, olfacte, tacte i vista a través del taller de cuina
  • Ser capaç de seguir un patró determinat
  • Potenciar a motricitat fina (tallar, pelar…)
  • Augmentar l’atenció i les ganes de participar

 

GELAT DE PLÀTAN I XOCOLATA

Per a realitzar aquesta recepta només necessitareu tres ingredients (plàtan, xocolata per desfer i  encenalls de colors) i alguns estris de cuina, com el microones o el congelador.

 

Si seguir la recepta i el seu pas a pas veureu que és molt fàcil i entenedora, potser el pas més complicat és tallar el plàtan i col·locar el pal de gelat, que dependrà de la vostra destresa manual.

 

 

Espero que us hagi agradat l’activitat i, si la poseu en pràctica durant aquests dies d’estiu, compartiu amb nosaltres la vostra experiència!

 

Gaudiu molt i fins dijous vinent!

Deixa un comentari