JUGUEM AMB L’ARRÒS DE COLORS

Com ja us vaig comentar a l’entrada anterior, avui us porto quatre propostes didàctiques ben senzilles per a jugar amb l’arròs de colors que vam fer aquest dilluns! Espero que us agradi, que us sigui útil i que, a partir d’aquestes propostes, ens sorgeixin més idees!

 

 PROPOSTES DIDÀCTIQUES

  1. AGRUPEM PER COLORS!

El més simple i el més senzill: jugar amb els colors de l’arròs de manera individual, gaudint, treballant i experimentant amb cada un dels colors. En aquest cas, és una bona idea treballar de manera individual si el que volem és que els infants coneguin cada un dels colors de manera aïllada.

 

  1. L’ARC DE SANT MARTÍ: AMPOLLA SENSORIAL

Si el que volem és fer un arc de Sant Martí sempre podem realitzar una ampolla sensorial, amb o sense ajuda dels nens i nenes. Podem fer que ens ajudin a posar els diferents grans d’arròs de colors dins l’ampolla (potenciant la motricitat fina i amb ajuda de diferents estris) i/o els hi podem donar directament als infants, per treballar l’estimulació i l’experimentació a través de l’ampolla sensorial. Això dependrà dels vostres objectius i de les habilitats dels nens i nenes.

 

 

  1. JUGUEM AMB LA TAULA DE LLUMS

I si utilitzem la taula de llums per experimentar amb l’arròs de colors? Podem oferir als infants la taula de llums amb els colors purs, sense barrejar i a partir d’aquí, lliure exploració i estimulació! Podem fer tantes coses com barrejar els colors per veure com queden, fer formes i figures, jugar a resseguir camins, fer muntanyetes d’arròs,…També els hi podem oferir diferents elements (plats, culleres, bols, embuts….) de diversos materials (plàstic, metall, fusta…) per a jugar a fer transvasaments i veure com reacciona l’arròs amb cada un d’ells.

 

 

 

 

La taula de llums li dona un punt extra de diversió i imaginació ja que la mirada és totalment diferent però si no en teniu ho podem fer a partir d’una taula d’experimentació (o sobre una bandeja o la mateixa taula).

 

  1. GRAFOMOTRICITAT I CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA

La última activitat que us proposo és una mica més dirigida i no tant lliure ja que es tracta de treballar la grafomotricitat i la consciència fonològica (reconeixement de grafia – so) a partir de l’arròs de colors.

He realitzat un Power Point ( el podeu descarregar de manera GRATUITA clicant AQUÍ) amb gelats de llimona (consonants) i maduixa (vocals) per jugar a aquesta activitat ambientant-nos en l’estiu. Així que potser avui no ens menjarem un gelat però sí que jugarem amb ells!

Podem treballar cada lletra de manera aïllada….

 

…o agrupant lletres per construir síl·labes!

 

 

Doncs bé, ja veieu, amb una mica d’arròs de colors i una mica de imaginació i creativitat podem realitzar tantes activitats com vulguem! Espero que us hagin agradat aquestes idees, que us siguin útils i que les poseu en pràctica i, si en teniu d’altres de noves, les compartiu amb tots i totes nosaltres!

 

Gaudiu molt i fins la propera!

Deixa un comentari