VAIXELLS I ANIMALS MARINS

Banyador, tovallola, crema de sol, gorra per protegir-nos i…cap a la piscina falta gent!! I avui, a la piscina jugarem amb vaixells i diferents animals marins que no s’enfonsen!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: VAIXELLS I ANIMALS MARINS!

INTRODUCCIÓ:

Arriba el bon temps i amb ell les ganes de refrescar-nos i jugar amb l’aigua mentre deixem que passi la calor. És per aquest motiu que avui us porto tres tipus de vaixells i tres d’animals marins fets amb diferents objectes i tipus de materials que suren a l’aigua i no s’enfonsen! Deixant volar la imaginació i amb una mica de creativitat podrem construir tot allò que ens proposem!

A més, amb aquesta activitat, observarem amb els més petits quins són els materials i els objectes que suren a l’aigua i els que s’enfonsen, crearem hipòtesis sobre les nostres prediccions i, un cop posa’t a prova, podrem saber quins són els materials que millor ens van per fer aquests vaixells. Tot jugant despertarem el raonament científic dels nens i les nenes!

OBJECTIUS DIDÀCTICS:

 • Formular hipòtesis sobre els diferents materials i objectes que tinguem per casa
 • Entendre el concepte de “surar” i el “d’enfonsar-se”.
 • Despertar la imaginació de l’infant
 • Crear vaixells a partir de materials que tinguem a casa
 • Potenciar el joc lliure
 • Divertir-se

TIPUS DE VAIXELLS I ANIMALS:

 

1.VAIXELLS AMB XURROS D’AIGUA

 

Per a realitzar aquests vaixells necessitareu:

 • Canyes de plàstic
 • Tisores
 • Cúter
 • Pega
 • Xurros de colors
 • Goma eva

Aquests vaixells són molt senzills de fer però els més petits poden necessitar ajuda per fer-los, ja que es necessita cúter per tallar els xurros. En el meu cas he tallat els xurros a 3 i 4 cm d’amplada.

 

2.VAIXELLS AMB TAPS DE CONSERVA

 

Per a realitzar aquests vaixells he utilitzat:

 • Diferents mides de taps de conserva
 • Oueres
 • Pintura
 • Cola
 • Tisores
 • Pals de pinxos
 • Goma eva amb purpurina

Els taps de conserva són una eina molt fàcil de trobar ja que a la majoria de cases en tenim. En aquest cas he retallat les oueres i les he pintat. Un cop seques he clavat un pal de pinxo (amb la vela ja tallada) i amb la cola l’he enganxat al tap de conserva.

 

3.VAIXELLS AMB SURO I ESPONGES o TAPS DE AMPOLLES DE PLÀSTIC

 

Per a realitzar aquests vaixells he utilitzat:

 • Suros
 • Pals de pinxos
 • Esponges
 • Cola
 • Goma eva

Com ja indica el seu nom, el suro és un material que sura sobre l’aigua però en el meu cas, els taps tenien poca superfície així que no aguantaven la vela de goma eva. Al final he agafat unes esponges que tenia per casa i he posat el tap de suro sobre, amb la vela punxada al pal de pinxo. Aquesta ha estat una altra manera de descobrir que no només és necessari que el material suri, sinó que la superfície sigui prou gran per aguantar la vela!

 

4.ANIMALS MARINS:

 

Per a realitzar els animals marins he utilitzat:

 • Gots de plàstic
 • Cúter
 • Tisores
 • Goma eva de diferents colors
 • Pega
 • Retolador permanent

Amb el material que tenim per casa no només podem fer vaixells, sinó que podem intentar crear diferents animals del mar! En el meu cas, he reproduït una balena, una tortuga i un pop/medusa (depenen dels ulls artístics que ho mirin…jajaj). Crec que són ben divertits i li dona un aire força diferent!

 

 

Espero que aquest post us hagi inspirat, hagueu tingut ganes de fer i crear diferents models de vaixells i que els més petits s’ho passin d’allò més bé jugant amb les seves creacions!

 

Gaudiu molt i fins la setmana vinent!

Deixa un comentari