EL MAR I LES AMPOLLES SENSORIALS

De ben segur que totes i tots coneixeu les famoses ampolles sensorials però aquí al blog encara no les havíem posa’t a prova! És per aquest motiu que avui farem quatre ampolles sensorials i les relacionarem amb el mar!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: EL MAR I LES AMPOLLES SENSORIALS

INTRODUCCIÓ I OBJECTIUS:

Les ampolles sensorials són un recurs educatiu molt versàtil i fàcil de fer i amb el que es desenvolupen diferents objectius, com l’estimulació dels diferents sentits i/o la regulació del comportament, a més que ens ajuden a potenciar la tranquil·litat i la serenor de l’infant i a estimular la lliure exploració i el propi joc.

I per què diem que les ampolles són tant versàtils? Doncs perquè hi ha mil i una maneres de crear la teva ampolla sensorial segons el que vulguis que l’infant descobreixi.

I avui, que els nens i nenes ja estan de vacances, el bon temps ha arribat i molts i moltes de vosaltres comenceu a anar a la platja, us proposo realitzar quatre ampolles sensorials relacionades amb el MAR. Espero que us agradin!

*important: per la seguretat dels més petits els taps de les ampolles estan segellats amb cola calenta (també li podeu posar pegament). A més, per augmentar la seguretat, a l’escola hi afegim cinta adhesiva.

 

AMPOLLA SENSORIAL 1: EL MAR I ELS PEIXOS

 

Per a realitzar aquesta ampolla necessitareu:

 • 1 ampolla de plàstic
 • Aigua
 • Peixos de colors (en aquest cas he utilitzat confeti de plàstic de colors)
 • Purpurina

És una ampolla molt divertida ja que quan la mous els peixos comencen a bellugar-se ràpidament mentre  la purpurina es queda en suspensió per l’aigua de l’ampolla, semblant les bombolles que fan els peixos.

 

AMPOLLA SENSORIAL 2: ON ESTÀ L’ANIMAL MARÍ?

 

Per a realitzar aquesta ampolla necessitareu:

 • 1 ampolla de plàstic
 • Boles d’hidrogel de color blau i transparent (jo les vaig comprar a un “tot a cent”)
 • Aigua
 • Ninots petits de plàstic de motius marins (jo els vaig trobar a la botiga Tiger)

Per a fer aquesta primer necessiteu hidratar les boles d’hidrogel amb aigua. Jo les vaig posar a un bol amb aigua i les vaig deixar durant tota la nit. És molt divertit veure el canvi de les boletes ja que passen de petites, dures i seques a grans, toves i humides.

 

Amb aquesta ampolla podeu jugar a buscar l’animal amagat ja que entre tantes boles d’hidrogel costa trobar els diferents animals marins que s’hi amaguen.

 

AMPOLLA SENSORIAL 3: LES BOMBOLLES

 

Per a realitzar aquesta ampolla necessitareu:

 • 1 ampolla de plàstic
 • Boles d’hidrogel de color blau i transparent (jo les vaig comprar a un “tot a cent”)
 • Aigua

Aquesta ampolla us permetrà potenciar la tranquil·litat i la serenor dels nens ja que les boles d’hidrogel es mouen lentament per l’ampolla, semblant les bombolles que produeixen els peixos dins del mar.

 

AMPOLLA SENSORIAL 4: LES ONADES DEL MAR

 

Per a realitzar aquesta ampolla necessitareu:

 • 1 ampolla
 • Aigua
 • Colorant blau
 • Oli de massatges per bebès

Per a fer aquesta ampolla primer haureu de barrejar l’aigua amb el colorant blau i introduir-ho dins. Després haureu de posar l’oli de massatges per bebès i la tancarem bé. Veureu que aquesta ampolla és màgica ja que per molt que la moguem i intentem barrejar els diferents líquids aquests, un cop el mar està en calma, sempre estan separats!

 

Doncs com podeu veure, amb pocs materials (i molt econòmics) hem pogut crear quatre ampolles d’una mateixa temàtica (el mar) amb objectius ben diversos! Hem observat diferents densitats amb l’ampolla de les “onades del mar”, hem potenciat la calma i la tranquil·litat amb l’ampolla “les bombolles”, hem treballat la concentració i atenció amb l’ampolla “els animals marins” i hem jugat amb el moviment lent i ràpid de l’ampolla “ el mar i els peixos”.

 

Espero que us ho hagueu passat molt bé, que aquestes idees us hagin fet volar la imaginació i ens veiem en breus amb una nova activitat estiuenca!

 

Espero que gaudiu molt i fins la propera!

 

Deixa un comentari