AVUI FEM GELATS ARTESANALS!

En res comencen les vacances escolars, sinònim de bon temps, sol, platja o muntanya, piscina o mar… i molt de temps lliure per jugar, descobrir, investigar i divertir-se! És per aquest motiu que durant els mesos que duren les vacances us portaré diferents jocs i activitats per a que els  petits s’ho passin d’allò més bé!

I per començar, aprofitem el bon temps i la calor per fer un taller de cuina ben fresquet! Avui aprendrem a fer GELATS ARTESANALS!

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: GELATS ARTESANALS

INTRODUCCIÓ:

Avui us proposo realitzar un taller de cuina ben fresquet on l’objectiu principal és que els infants aprenguin a seguir una recepta de cuina ben fàcil per acabar provant el gelat que han decidit elaborar.

He realitzat dues receptes senzilles de gelats on l’ingredient principal són les fruites. El primer pas és que els nens i les nenes puguin elegir quina és la recepta que volen realitzar entre les dues que se’ls hi mostrarà (teniu el PDF de l’elecció dels gelats clicant AQUÍ o directament a la fotografia següent). D’aquesta manera treballem l’elecció del propi gust personal.

 

A cada recepta trobarem els ingredients que necessitem, els utensilis i el pas a pas per a realitzar el gelat. Les receptes les hem escrit amb lletra de pal i les paraules clau amb el suport gràfic dels pictogrames d’arasaac. D’aquesta manera qualsevol infant pot accedir a la recepta i la pot llegir, tant de manera analítica, global com pictogràfica.

A continuació us deixo amb els objectius didàctics d’aquest taller de cuina i les receptes de cada una de les propostes de gelats. Espero que us agradi i que us ho passeu d’allò més bé fent-les!

OBJECTIUS DIDÀCTICS:

 • Descobrir les característiques físiques de cada fruita
 • Reconèixer i identificar els aliments de cada recepta
 • Potenciar l’ús del llenguatge oral
 • Despertar la motivació de la lectura
 • Ser capaç de seguir el pas a pas d’una recepta
 • Despertar el sentit del gust, olfacte, tacte i vista a través del taller de cuina
 • Ser capaç de seguir un patró determinat
 • Potenciar a motricitat fina (tallar, pelar…)
 • Augmentar l’atenció i les ganes de participar

 

RECEPTES:

1.GELAT DE IOGURT AMB FRUITES DEL BOSC

 

Aquesta recepta és una de les més senzilles ja que no es necessita cap estri de cuina extra, com seria la batedora o el microones. Només heu d’agafar els quatre ingredients, barrejar-los, posar-los a un motlle de gelats i deixar-ho al congelador perquè es quedi ben fresquet. Espero que us agradi aquesta proposta! Per descarregar-vos el PDF amb els passos de la recepta heu de clicar AQUÍ o bé a les següents fotografies:

 

Si el feu veureu que és un gelat molt bo, cremòs i divertit de menjar ja que van apareixen les fruites que heu col·locat al gelat a mesura que us l’aneu menjant!

 

2. GELAT DE FRUITES DE COLORS

La segona recepta, el gelat de fruites de colors, és una mica més complicada de fer, tant pels passos a seguir com per els estris de cuina que necessitem. Tot i així, si els nens i nenes ho fan acompanyats d’una adult no ha d’haver cap problema. Es tracta de triturar les fruites que vulgueu (en aquest cas hem intentat utilitzar fruites de diferents colors) i posar-les en un got de plàstic. És important tenir en compte que quan poseu la primera fruita triturada l’heu de deixar una estona al congelador abans d’afegir la següent. D’aquesta manera us quedaran els colors més definits. Per descarregar-vos el PDF amb els passos de la recepta heu de clicar AQUÍ o bé a les següents fotografies:

 

I tu, de què ets més? De fruita triturada sola o acompanyada de iogurt? Quina és, de les dues receptes, la que més us ha agradat? La veritat és que jo he provat els dos gelats i tots m’han agradat! Espero que us hagi agradat l’activitat i, si la poseu en pràctica durant aquests dies d’estiu, compartiu amb nosaltres la vostra experiència!

 

Gaudiu molt i fins dijous vinent!

 

 

 

 

 

1 comentari

 • El teu nom
  19 de juny de 2020 at 13:49

  esta muy bueno hicimos los dos

Deixa un comentari