EL NINOT DE NEU HA PERDUT ELS SEUS BOTONS…

Acabats de tornar de les  vacances de Nadal i segur que molts nens i nenes ens expliquen que amb les seves famílies i amics han anat a la muntanya, han passat molt fred, han vist, tocat i jugat amb la neu i han viscut mil i una experiències divertides i úniques! És per aquest motiu que avui us porto un nou recurs educatiu, per treballar els conceptes matemàtics d’una manera divertida i vivencial pels infants: jugarem amb números i/ocolors amb uns ninots de neu ben eixerits!

 

 • Si voleu DESCARREGAR aquesta fitxa per treballar-ho  només cal que cliqueu sobre el mateix dibuix o AQUÍ. Se us obrirà un arxiu en PDF totalment gratuït.
 • Les imatges que trobareu en aquest arxiu estan fetes amb el programa PowerPoint o d’internet. Us he deixat l’enllaç de tot allò que he utilitzat.

 

Ús deixo amb una proposta  didàctica on explica l’activitat pas a pas:

 

PROPOSTA DIDÀCTICA

TÍTOL: El ninot de neu ha perdut els botons, ens ajudes a trobar-los?

INTRODUCCIÓ DE L’ACTIVITAT: Amb aquest vent que fa el nostre ninot de neu ha perdut tots els botons i ara l’hem d’ajudar però….quants botons li hem de posar? I de quins colors? Ens ajudeu a vestir al nostre amic?

OBJECTIUS:

 • Reconeixement i identificació dels nombres del 0 al 9
 • Comprensió de la quantitat numèrica i inici de la seva representació
 • Reconeixement i identificació dels colors a treballar: groc, verd, blanc, blau, vermell i taronja
 • Gaudir del joc matemàtic
 • Augmentar l’atenció
 • Aprendre a compartir
 • Treballar el torn de participació

MATERIAL NECESSARI:

 • Descarregar pdf adjunt “treball dels conceptes matemàtics: ninots de neu” i imprimir.
 • Realitzar dau dels nombres (opcional)
 • Realitzar dau dels colors (opcional)
 • Gomets, botons de colors, pompons de colors, pedretes de colors…
 • Tisores
 • Cola

IDEES PER TREBALLAR AMB EL MATERIAL:

En aquest apartat us proposaré quatre idees per treballar amb aquest material però estic ben segura que tot jugant amb els infants se’ns acudeixen de diverses i divertides per seguir treballant.

 1. RECONEIXEMENT I IDENTIFICACIÓ DEL NOMBRE:

Li presentem a l’infant el dibuix del ninot de neu i nosaltres li col·loquem el barret amb un nombre determinat. El nen haurà de reconèixer el nombre, agafar els gomets, pedretes, boletes, plastilina…(allò que haguem decidit anteriorment per treballar) i li haurà de col·locar a la panxa fins arribar als número que assenyala el barret. Serà indiferents els colors que utilitzi de gomets, només treballarem la identificació del nombre.

 

 

 1. RECONEIXEMENT I IDENTIFICACIÓ DE LA QUANTITAT:

Aquesta opció és molt similar a l’anterior però ara canviarem una mica els papers: nosaltres li col·locarem al ninot de neu els gomets o boletes a la panxa i l’infant haurà de contar el nombre de gomets i col·locar el barret amb el nombre gràfic que el representi.

 1. JUGUEM AMB EL DAU!

Això es comença a posar divertit i ara juguem tots junts! Si no tenim un dau a casa en construirem un de paper o cartolina (us he deixat un dau per descargar al PDF) i es tracta de tirar el dau i col·locar tant en el barret com en la panxa del nostre ninot de neu el nombre de gomets o peces que ens indica el dau. D’aquesta manera també potenciarem el joc compartit, així com l’espera i el torn.

 

 1. MÉS DÍFICIL? ARA TAMBÉ INTERVENEN ELS COLORS!

Això es posa difícil i és que ara no només hem d’estar atents del dau dels nombres, sinó també dels colors! Així doncs, disposarem de dos dau (un amb els números i l’altre amb els colors) i en una torn haurem de tirar els dos daus. Haurem d’estar molt atents ja que no només hem de posar la quantitat de gomets o peces que ens indica el dau, sinó també del color que ens diu!

 

 

Espero que tots els vostres ninots de neu hagin trobat els seus botons i que tots estiguin ben contents! Si hi heu jugat us convido a compartir les vostres experiències i els altres recursos didàctics amb aquests ninots de neu tant divertits, segur que entre tots en podem aprendre molt!

Espero que gaudiu molt i fins la propera!

 

 

2 comentaris

 • Anna Manubens
  13 de gener de 2018 at 11:06

  Gràcies!!
  Serà un bon recurs per aquelles tardes d’estar tancats a casa.
  Ja et direm que tal ha anat

  • Mireia
   14 de gener de 2018 at 16:39

   Segur que us ho passareu d’allò més bé Anna!

Deixa un comentari