Fem torró de xocolata!
Arriba el Nadal i amb ell la temporada del fred, la roba d’abric, les nadales i els dolços Nadalencs . I és per aquest motiu que avui us porto una recepta molt fàcil, que la podeu fer tant a casa com a l’escola i que no necessita el foc per realitzar-la. Avui farem un torró de xocolata amb arròs inflat!
Abans de començar per explicar-vos tot el procediment, he elaborat una petita fitxa amb la recepta del torró i els aliments i materials que necessiteu per elaborar-lo. Aquest material està elaborat amb els pictogrames del portal arasaac (http://www.arasaac.org/). Es pot descarregar de manera gratuïta des d’aquí. També us la podreu baixar clicant a la imatge de la següent:
Us pot anar molt bé per poder treballar de manera conjunta amb els petits de la casa tant la recepta, els passos a seguir, el reconeixement dels aliments i estris de cuina necessaris i la iniciació a la lectura global. Espero que us sigui útil i que li podeu donar un ús divertit, lúdic i alhora educatiu!
I ara sí, un cop aquest petit apunt, comencem la nostra recepta!
Per elaborar un TURRÓ DE XOCOLATA necessitem:
-
Ingredients:
-
250 de xocolata (en aquest cas jo he utilitzat xocolata negra Nestlé)
-
50 grams de cereals d’arròs inflat
-
25 grams de mantega
-
-
Estris de cuina:
-
Microones
-
Bol de plàstic
-
Espàtula de silicona
-
Nevera
-
Motlle de silicona
-
-
Pas a pas:
-
Primer de tot ens rentarem les mans i mirarem que estiguin ben netes! Un cop fet el pas més important…
-
Posarem la xocolata (trencada a trossets) i la mantega (és millor que no sigui freda de nevera) en un bol i l’escalfarem al microones (aquí cada un coneix el seu microones, així que heu d’estar ben atents no se us cremi res!)
-
Barrejarem la xocolata i la mantega perquè s’integrin i afegirem l’arròs inflat. Ho barrejarem bé amb l’espàtula de silicona.
-
Afegirem la barreja al motlle de silicona (és important que aquest motlle sigui de silicona perquè no se’ns enganxi el torró a les parets. Si no el tenim, només cal que posem paper de forn tant al fons del motlle com als costats).
-
Ho deixem refredar a la nevera entre 6 i 8 hores mínim, fins que veiem que el torró ja és dur.
-
El desemmotllem….
Ara només cal compartir-lo amb els nostres amics i familiars i gaudir d’una bona estona tots plegats!
Espero que gaudiu molt i fins la propera!
A casa l’hem provat de fer i ens ha quedat boníssim!!