Fem torró de xocolata!

Arriba el Nadal i amb ell la temporada del fred, la roba d’abric, les nadales i els dolços Nadalencs . I és per aquest motiu que avui us porto una recepta molt fàcil, que la podeu fer tant a casa com a l’escola i que no necessita el foc per realitzar-la. Avui farem un torró de xocolata amb arròs inflat!

Abans de començar per explicar-vos tot el procediment, he elaborat una petita fitxa amb la recepta del torró i els aliments i materials que necessiteu per elaborar-lo. Aquest material està elaborat amb els pictogrames del portal arasaac (http://www.arasaac.org/). Es pot descarregar de manera gratuïta des d’aquí. També us la podreu baixar clicant a la imatge de la següent:

Us pot anar molt bé per poder treballar de manera conjunta amb els petits de la casa tant la recepta, els passos a seguir, el reconeixement dels aliments i estris de cuina necessaris i la iniciació a la lectura global. Espero que us sigui útil i que li podeu donar un ús divertit, lúdic i alhora educatiu!

I ara sí, un cop aquest petit apunt, comencem la nostra recepta!

Per elaborar un TURRÓ DE XOCOLATA necessitem:

 • Ingredients:

  • 250 de xocolata (en aquest cas jo he utilitzat xocolata negra Nestlé)

  • 50 grams de cereals d’arròs inflat

  • 25 grams de mantega

 • Estris de cuina:

  • Microones

  • Bol de plàstic

  • Espàtula de silicona

  • Nevera

  • Motlle de silicona

 • Pas a pas:

 1. Primer de tot ens rentarem les mans i mirarem que estiguin ben netes! Un cop fet el pas més important…

 2. Posarem la xocolata (trencada a trossets) i la mantega (és millor que no sigui freda de nevera) en un bol i l’escalfarem al microones (aquí cada un coneix el seu microones, així que heu d’estar ben atents no se us cremi res!)

 

 1. Barrejarem la xocolata i la mantega perquè s’integrin i afegirem l’arròs inflat. Ho barrejarem bé amb l’espàtula de silicona.

 2. Afegirem la barreja al motlle de silicona (és important que aquest motlle sigui de silicona perquè no se’ns enganxi el torró a les parets. Si no el tenim, només cal que posem paper de forn tant al fons del motlle com als costats).

 1. Ho deixem refredar a la nevera entre 6 i 8 hores mínim, fins que veiem que el torró ja és dur.

 2. El desemmotllem….

 1. … el tallem en trossets petits i… Ja tenim el nostre torró de xocolata!

Ara només cal compartir-lo amb els nostres amics i familiars i gaudir d’una bona estona tots plegats!

Espero que gaudiu molt i fins la propera!

1 comentari

 • Arnau
  13 de desembre de 2017 at 19:00

  A casa l’hem provat de fer i ens ha quedat boníssim!!

Deixa un comentari